عزت اله آمره در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مخازن سد ساوه و کمال به نصف رسیده و هم اکنون حجم مخزن پشت این دو سد ۵۰ درصد است. با توجه به اینکه پیش بینیهای بارندگی هواشناسی در سال آبی امیدوار کننده نبود از ۲۰ مهر امسال دریچههای سد ساوه بسته شد.
وی ادامه داد: بخاطر اینکه آب پشت مخزن سد ساوه کاهش پیدا یافته از تحویل آب برای کشت پاییزه ساوه خود داری کردیم که برای سال آینده بتوانیم آب شرب و باغات را تأمین کنیم.
وی افزود: با توجه به کاهش میزان بارندگیها مقرر شد منابع آبی از سدهای استان برای کشت پاییزه کشاورزان تخصیص داده نشود و تنها برای مصارف شرب در نظر گرفته شود و در حال حاضر هر میزان کاهش منابع آبی ذخیره سازی شده در دریاچههای سد الغدیر و کمال صالح به دلیل تخصیص آن به مصارف شرب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی تصریح کرد: بارندگیهای استان تا به امروز ۲۶ میلی متر است و ۸ درصد نسبت به سال گذشته عقب هستیم. بارندگیهای اخیر باعث جاری شدن دبی جریان پایه رودخانه شده اما سیلابی نداشتیم ورودیهای سد ساوه و کمال صالح تا حدودی افزایش پیدا کرده است.
آمره گفت: بیشترین آبگیری سدها عموماً از اواخر فصل زمستان آغاز میشود بخاطر اینکه که جریان یافتن آب در رودخانهها تحت تأثیر بارشهای پاییزی زمان بر خواهد بود و بخشی از آن توسط کشاورزان برای کشت پاییزه بهرهبرداری میشود و نهایتاً از اواخر فصل زمستان و اوایل بهار میزان دبی ورودی به سدها افزایش یافته و آبگیری صورت میگیرد.
نظر شما